10 Şubat 2012 Cuma

Lise 1 Matematik Obeb Okek Testleri soruları çözümleri Tekin hoca

Lise matematik konularından obeb okek konusu için hazırlanmış test soruları ve çözümleri matematik öğretmeni tarafından çözülmüş ve öğrencilere yardımcı olması amacıyla video olarak sunulmuştur.

İpucu;
Bir bütün parçalara ayrılıyorsa Ebob kullanılmakta, eğer parçalardan bir bütün elde edilmek isteniyorsa Ekok kullanılmaktadır.


Matematik Ygs Obeb Okek ders konusu videolu anlatımı Matdersi

Ders videosu yarım saate yakın süresi ile hocamız matematik dersinin temel kavramlarını anlatmış sonrasında Obeb ve okek konusunuda anlatıp örneklerle açıklamıştır.

Biliyormusunuz;
En küçük ortak kat(EKOK)
İki veya daha fazla doğal sayının, ortak katlarından en küçüğüne, bu doğal sayıların en küçük ortak katı denmektedir. EKOK şeklinde ifade edilmektedir. Bazen OKEK olarakta söylenebilmektedir.


Ebob Ekok Konusu video anlatımı

Ekol hoca tarafından hazırlanmış olan Ebob Ekok matematik konusunun anlatıldığı ve örnek soruların çözüldüğü ders videosunu bu sayfamızda izle..

Bu bilinmeli;
En Büyük Ortak Bölen (EBOB)

İki ya da daha çok doğal sayının her birini tam bölen en büyük sayma sayısına, bu sayıların en büyük ortak böleni denir. (EBOB) şeklinde yazılmaktadır. Bazen Obeb şeklindede bilinmektedir.


Temel Kavramlar Ygs deneme sınavı soruları Mehmet hoca 2

Ygs sınavı hazırlığı olarak hazırlanmış temel kavramlar konusunun bulunduğu test sorularının çözümünün yeraldığı videoyu bu sayfamızda izleyebilirsiniz. Soruları önce kendiniz çözümlemeye çalışıp sonrasında çözümü izlemeniz yararınıza olacaktır...

Biliyorsunuzdur;
4'le bölünebilme kuralı
Bir doğal sayının birler ve onlar basamağındaki rakamların oluşturduğu sayı 4 ile bölünüyorsa bu sayı 4 ile kalansız bölünebilir. Örnek olarak; 1244, 232, 1000 sayıları 4 ile bölünebilir. 721, 746 sayıları 4 ile kalansız bölünemez


Matematik Lise 1 Temel Kavlamlar Testi Çözümleri Mehmet Hoca 1

Temel kavramlar sorularının bulunduğu test videosunda matematik lise 1 konularından olan mutlaka bilinmesi gereken ve çokta zor olmayan sorular çözümlenmiştir. Bu sorularda soru dikkatlice okunulup anlaşılmalı ve çözüme gidilmelidir.

Bilmiyormusun?
Birden büyük olan, bir ve kendisinden baflka böleni olmayan doğal sayılara asal sayı denir


Matematik Temel kavramlar konusu videolu anlatımı

Matematik dersi temel kavramlarını açıklayıp çözümlü örnekler ile konunun pekiştirildiği ders videosunda konular titizlikle işlenmeye çalışılmış belirli soru kalıpları öğretilerek püf noktalara değinilmeye çalışılmıştır.

Bilinmesi gereken en temel bilgilerden;
Sayıları ifade etmeye yarayan sembollere rakam denmektedir. Onluk sayma sistemindeki rakamlar 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 sayılarıdır.