11 Şubat 2012 Cumartesi

Basit eşitsizlikler testleri çözümleri Nejdet hoca

Matematik ders öğretmeni tarafından oluşturulmuş basit eşitsizlikler konusunun ele alınıp bunlarla ilgili test sorularının çözüldüğü videoyu aşağıda izleyebilirsiniz. Basit eşitsizliklerle ilgili sorulardan kimi sayıların büyüklüğünün bulunması istenilen sorular, kimisi sayının pozitif mi negatif mi olduğunun bulunmasını istenilen sorular ve değişik kalıplarda sorular vardır bizler ne kadar test çözersek konulara o kadar soru kalıbını öğrenebilir sınavlarda başarılı olabiliriz...

Matematik Lise 1 Basit Eşitsizlikler konusu örnekli anlatım Detay Hoca

Eşitsizlik nedir?
x ve y iki gerçel sayı olsun, bu iki sayı için büyüklük küçüklük bakımından üç seçenek vardır. Ya x, yden büyüktür, ya küçüktür veyahut eşittir. İşte bu iki sayının eşit olmadığı diğer iki duruma eşitsizlik denmektedir.

Basit Eşitsizlikler Matematik Ygs Konusu Videosu Ekol hoca

Basit eşitsizlikler konusunun anlatıldığı eğitim videosunda Ekol hoca kırk dakikaya yakın süre ile bu matematik 1 konusunu açıklayıp tüm yönleri ile anlatmaya çalışmıştır. Ana başlıklarda eşitsizliğin tanımı, eşitsizliğin özellikleri örnekler vasıtasıyla kavratılmaya gayret edilmektedir..


Rasyonel Sayılar Konusu Anlatımı Detay Hoca

Detay hoca tarafından hazırlanan Rasyonel sayılar konusu videolu konu anlatımını izle..

Rasyonel sayılarda toplama işleminin özellikleri;
Kapalılık özelliği,değişme özelliği,birleşme özelliği vardır, birim elemanı ve her elemanın bir tersi bulunmaktadır.


9.sınıf matematik konuları rasyonel sayılar testi Mehmet hoca 1

9.sınıf matematik ders konuları arasında heryıl sınavlardan mutlaka soru çıkan kanularından birisi olan rasyonel sayılar konusu ile ilgili bu sayfamızda deneme sınavı çözümlerini bulabilirsiniz. Rasyonel sayılarla ilgili değişik şekillerde çıkabilecek soru tipleri matematik öğretmeni Mehmet hoca tarafından çözülmüş ve öğrencilerin faydalanması için paylaşılmıştır.

Biliyormusunuz?
Bir rasyonel sayıda pay ve payda aynı sayma sayısı ile çarpılırsa rasyonel sayı genişletilmiş, bölünürse sadeleştirilmiş olur..

Matematik Ygs Konuları Konu anlatımları Rasyonel sayılar

Ygs matematik konuları arasında tam sayılar kümesinden bir üst seviyede bulunmaktadır, bunu şu şekilde açıklayabiliriz; Tam sayılar kümesinde kapalılık özelliği yoktur mesela 5.x=3 olmuş olsun burada x değerini bir tamsayı sağlayamaz bu değeri sağlayan bir rasyonel sayıdır ve rasyonel sayılar tam sayıda olabilmektedir. Yani her tamsayı aynı zamanda bir rasyonel sayıdır fakat her rasyonel sayı bir tamsayı değildir.. Aşağıdaki videoda konu etraflıca anlatılmıştır...


Matematik Taban aritmetiği konusu videolu anlatımı Hüseyin hoca

Taban aritmetiği konusunun yaklaşık olarak bir saat boyunca anlatıldığı ders anlatımı videosunda Hüseyin hoca ilk kavramlardan başlayarak konuyu anlatmış ve lise öğrencileri için okulda dersi anlamaya yardımcı, ygs gibi sınavlarda da konuyu kavramada yardımcı olmaktadır.
Videonun ilk kısımlarında değişik bir tabanda yazılan bir sayının 10'luk tabana nasıl dönüştürüleceği yani çözümleneceği anlatılmış, ileriki kısımlarda da 10luk tabandaki bir sayının başka bir tabana dönüştürülmesi ile birlikte pekçok konuya değinilmiştir..


Taban Aritmetiği Çözümlü sorularu Tekin hoca

Tekin hoca tarafından matematik dersi taban aritmetiği konusunu öğrenmeye, soru şekillerinin nasıl çözüldüğünü öğrenmeye çalışan öğrenciler için kaynak olabilmesi için hazırlanmıştır. 30 dakikayı aşkın süresi ile sorular çözülmüş bazen bir soru değişik yöntemlerle yapılmıştır ki birden fazla çözümü olduğu anlaşılabilsin ve istenildiği şekilde yapılabilsin...



Modüler aritmetik lise 1 matematik konusu konu anlatimi Ekol hoca

Ekol hoca tarafından oluşturulan ve matematik lise 1 konularından olan modüler aritmetik konusunun işlenip örneklerle anlatıldığı ders videosunu sitemizin bu sayfasında izleyebilirsiniz. Hocamız derse modüler aritmetik konusunu anlamamız için Eda'nın ilaç saatlerinden yola çıkmış ve saat üzerinden anlamlandırmaya çalışmıştır...

Video 1


Video 2

Matematik 9.sınıf bölünebilme konu anlatımı

Matematik öğretmeni tarafından oluşturulan bölünebilme kurallarının anlatıldığı 9.sınıf matematik dersinin konu anlatımı videosunu izle...

Bilinmeli
Bir sayının birler basamağındaki rakam 0 veya 5 ise bu sayı 5 ile tama bölünebilir. Örnek olarak 1355 sayısı 5 ile kalansız bölünebilir. 2328 sayısı 8 in 5'e bölümünden kalanı olan 3'tür.


Matematik Ygs testleri bölünebilme kuralları Nejdet hoca

Matematik ygs konularından bölünebilme kuralları konusu için hazırlanmış soru testleri bu videoda çözümü sunulmuştur.

Bunu biliyormusun?
Herhangi bir sayının basamaklarındaki rakamların sayı değerlerinin toplamı 3 veya 3'ün katı ise bu sayı 3 ile kalansız bölünür. Bu rakamların toplamının 3 ile bölünmesinden kalan sayı o sayının 3 ile bölümünden kalanı verir. Mesela; 1453 sayısının 3 ile bölümünden kalanı bulmak için sayıda bulunan rakamların toplamı 1+4+5+3=13 tür. 13'ün 3ten bölümünden kalan 1 dir. yani bu sayı 1453'ün 3 ile bölümünden kalan 1'dir.


Bölünebilme Kuralları konu anlatımı Ekol hoca

Matematikte bilinmesi gereken ilk konulardan olan temel kavramlar içerisinden doğal sayıların bölünebilme kuralları sitemizin bu sayfasında sunulmuştur. Bölünebilme kuralları ilköğretimden başlayarak yüksekokul mezunlarına uygulanan sınavlar dahil birçok yerde karşımıza çıkmaktadır..

2 ile bölünebilme
Bir doğal sayının iki ile kalansız bölünebilmesi için son rakamının 0,2,4,6,8 olması gerekir, başka bir ifadeyle çift sayılar 2 ile tam bölünür.