16 Şubat 2012 Perşembe

Hareket Hız problemleri konu anlatımı Ekolhoca

Ygs sınavı matematik dersi konularından hareket ve hız problemleri konusu ders eğitim videosunda işlenmiştir.
Hareket ve hız problemlerini çözmemiz için bazı kavramları ve soru biçimlerini bilmek gerekmektedir. En temel şey alınan yolun hız ve zamanın çarpımına eşit olduğunu bilmektir. Bundan sonra bu problemler ile ilgili belirli kalıplar vardır iki araç ya aynı yönde gitmekte veya ters yönlerde gitmektedirler bu ve diğer pratik bilgiler videoda mevcuttur.


Matematik Problemler testleri Hareket problemleri test çözümü Nejdethoca

Matematik dersi ygs sınavından sorular çıkan konularından hareket problemleri ile ilgili test sorularının çözüldüğü vidoyu aşağıda izleyebilirsiniz...

Videoda bulunan 1.soru şöyledir çözümü izlemeden çözmeye çalışabilirsiniz...

A ile B şehirleri arası 360 km'dir. A'dan saateki ortalama hısı 60 km olan bir araç ile B'den saatteki ortalama hızı 30 km olan bir araç aynı anda karşılıklı hareket ediyorlar.
5,5 saat sonta iki araç arasındaki uzaklık kaç km olur?


Matematik hız problemleri konu anlatımı Detaygeomat

Detay hocanın hazırladığı matematik dersi hız problemleri konusun konu anlatımı ve örnek sorularını aşağıdaki ders videosunda izle...
Hız problemleri için bazı tanımları ve formülleri bilmek gerekmektedir; Bir aracın saatteki hızı V, hareket ettiği zaman t ise bu aracın aldığı yoluda X olarak ifade edersek X=V.t'dir. Yani bir aracın aldığı yol saatteki hızı ile hareket zamanın çarpımı ile bulunur.