27 Şubat 2012 Pazartesi

Lys matematik konuları polinom konu anlatımı Ekolhoca

Bir saate yakın polinom dersi konu anlatımı olan ders videosu aşağıda bulunmaktadır. Lys konularından olan polinom konusunda lisans yerleştirme sınavında heryıl en az bir soru sorulmaktadır. Polinomlarla ilgili işlem ve özelliklerin anlatıldığı video dikkatli izlendiğinde ve anlamak için çaba harcandığında başarılı olunacaktır.

Bunu biliyormusun?
Sabit polinom P(x)=c şeklinde ifade edilen polinomdur. Yani bu polinomda sadece sabit değer mevcuttur, diğer bir ifadeyle diğer değişkenlerin katsayıları sıfırdır.


Polinomlar test soruları çözümleri - Matematik çözümlü testler

jhh Polinomlar konusu ile ilgili test sorularının çözüldüğü videoyu matematik öğretmeni Nejdet hoca tarafından hazırlanmış ve öğrencilerin istifadesine sunulmuştur. Polinomlar ile ilgili soruların çözümünde sorunun çözülmesi için ilgili kural söylenmiş ve soru çözülmüştür sizde bunları kendiniz yapmaya çalışıp sonrasında çözümü incelemeniz dersi kavrama açısından faydalalı olacaktır.

İpucu
Bir ifadenin bir polinom olabilmesi için katsayının bir reel sayı, üstlerinde doğal sayı olması gerekmektedir.


Polinomlar matematik dersi konusu anlatımı detayhoca

Detay hoca tarafından anlatılan polinomlar konusu ders videosu aşağıda sunulmuştur. Matematik 2 olarak nitelendirilen ve lys konularından olan polinomlaradan her yıl en az bir soru çıkmaktadır ayrıca bu konu ileri ki bazı konuların temelini oluşturduğundan bilinmesi gereken bir konudur.