9 Mart 2012 Cuma

Matematik 2 Trigonometri dersi konu anlatımı 2 Ekol hoca

Ekol hoca tarafından hazırlanmış olan matematik 2 dersi konularından olan trigonometri dersinin 2.videosu bu sayfada bulunmaktadır. Bu derste İndirgeme formülleri, periyodik fonksiyonlar, grafikler, ters trigonometrik fonksiyonlar, üçgende trigonometrik bağıntılar konuları işlenmektedir...

Birim çember; Analitik düzlemde merkezi, koordinat eksenlerinin kesiştikleri nokta olan ve yarıçapı bir birim uzunlukta olan çembere denmektedir, trigonometrik çember olarakta adlandırılmaktadır.

Matematik Trigonometri konu anlatımı 1 - Yönlü açılar Yönlü yaylar Trigonometrik Fonksiyonlar

Trigonometri konusunun anlatıldığı matematik ders videosunda trigonometri konusunun giriş konuları olan yönlü açılar, yönlü yaylar ve trigonometrik fonksiyonlar bölümleri anlatılmaktadır.

Yönlü açılar; Bir açı, başlangıç noktaları ortak iki ışından birinin sabit tutularak diğer ışının başlangıç noktası etrafında döndürülmesiyle oluşur.

Matematik Parabol konu anlatımı 1 - Lys matematik dersleri

Online matematik derslerinden lys sınavından soruları çıkan 2.dereceden 1 bilinmeyenli denklem diğer adıyla parabol konusunun anlatıldığı video dersi bu sayfamızda izleyebilirsiniz. İki kısımdan oluşan ders art arda sunulmuştur.

Parabol 1.Bölüm


Parabol 2.Bölüm