11 Mart 2012 Pazar

Logaritma test soruları çözümleri Tekinhoca

Tekin hocanın hazırladığı çözümlü testlerden matematik lys konularından olan logaritma konusu aşağıda sunulmuştur. Yarım saat kadar süren test çözümlü videoda 20 soru çözülmüş ve logaritma hakkında bilgiler verilmiştir. Logaritma ile ilgili soruları en kolay şekilde nasıl çözülür diyorsanız videoyu dikkatli izlemenizi tavsiye ediyoruz..

Lys matematik konu anlatımları karmaşık sayılar ekolhoca

Matematik öğretmeninin hazırladığı matematik lys konularından olan ve heryıl 1 veya 2 sorunun sorulduğu karmaşık sayılar konusu aşağıdaki videoda akıcı bir şekilde anlatılmış konunun iyi kavranabilmesi için örnek sorular çözülmüştür. Ders videosunu izlerken örnekleri çözmeye çalışmanız ve notlar almanız konuyu kavramanız açısından tavsiye edilmektedir.

Karmaşık sayılar: Köklü sayılarda kökün derecesi tek sayı ise kök içi ifade negatifte olsa pozitifte olsa bu ifade bir reel sayı belirtmektedir fakat kök derecesi çift ve kök içi ifade negatif olan köklü ifadeler bir reel sayı belirtmezler işte bu tür ifadeler karmaşık sayılar ile ifade edilmektedir. Karmaşık sayılar C harfi ile ifade edilmektedir.

Karmaşık sayılar 1.bölüm



Karmaşık Sayılar 2.bölüm

Karmaşık sayılar çözümlü test soruları Nejdethoca

Nejdet hoca tarafından hazırlanan lys matematik 2 konularından olan karmaşık sayılarla ilgili test sorularının bulunduğu bu test sorularının çözümlerinin yapıldığı yaklaşık yarım saatlik videoyla konuyu pekiştirebilirsiniz. Karmaşık sayılar konusunda bilgiye sahipseniz öncelikle soruyu kendiniz çözmeye çalışmanızda fayda vardır...