12 Şubat 2012 Pazar

Ekol Köklü İfadeler konusu videolu konu anlatımı

Matemetik 1 ygs sınavı konularından köklü ifadeler konusu videolu konu anlatımını aşağıdan izleyebilirsiniz. Köklü ifadeler konusunu anlamanız ve çıkan soruları yapabilmeniz için bir önceki konu olan üslü ifadeler konusunuda iyi öğrenmeniz gerekmektedir.

Bilgi
Karaköklü ifadeleri toplamak veya çıkarmak için, kök içindeki terimler benzer olmalıdır. Benzer olan terimlerin topmı veya farkı terime katsayı olarak yazılır. Aşağıdaki örnekleri inceleyebilirsiniz...



Matematik Lise 1 Konuları Köklü ifadeler test çözümü Mehmet hoca

Mehmet hoca köklü ifadeler ile ilgili test sorularını bu sayfada çözümlemektedir. Çok fazla zor olmasada köklü ifadeler konusu bilgi ve sabır gerektiren bir konudur. Bu konuyla ilgili sorularda işlemler tek tek yapılıp gerekli koşullar oluşturulmaya çalışılmalıdır. Aşağıdaki videoda bulunan ilk soruyu düşündüğümüzde önce bu ifade aynı zamanda bir rasyonel sayıdır yani bu matematik test sorusunu çözebilmemiz için aynı zamanda rasyonel sayıları konusunu biliyor olmamız gerekmektedir. Bununla birlikte bu soruyu çözebilmek için ayrıca basit eşitsizlikler konusuda bilinmeli o yüzden diyoruz ki bir matematik sorusunu yapabilmek için bağlantılı diğer konularında öğrenilmesi gerekmektedir...


Köklü sayılar konu anlatımı Detay geomat

Matematik derslerinden ilköğretimde de öğretilen köklü sayılar konusu ortaöğretim yani lise sınıflarında daha kapsamlı olarak işlenmektedir. Köklü ifadeleri kısaca değeri ve üssü verilen üslü sayıların, tabanını bulma işlemine kökalm işlemi denir şeklinde tarif edebiliriz...

Matematik 1 alanı konuları üslü ifadeler konu anlatımları Ekol hoca

Matematik 1 alanı konularından üslü ifadeler konusunun görsel anlatımını aşağıdan izleyebilirsiniz. Üslü ifadeler sınavlarda çokça karşımıza çıkan konu türlerinden birisidir. Bu konu bazen yalnız başına oluşturulmuş iken çoğu zamanda rasyonel sayılar, köklü sayılar ile harmanlanmış şekilde karşımıza çıkmaktadır.


Üslü sayılar konu kavrama testi soruları ve çözümleri Hakan öğretmen

Üslü sayılar konusu kavrama testi aşağıdaki videodadır. Bu videoda ilk sorular daha çok basit matematik işlemleri ile çözülebilen sorular iken ileriki sorularda sorular biraz daha zorlaşarak genel bilgilerle birlikte bilgi ve becerinin kullanılması gerekmektedir..

Genel bilgi;
Tabanları aynı olan iki üslü sayı çarparken, üsler toplanarak verilen tabana üs olarak yazılır.


Matematik Dersi Üslü ifadeler konu anlatımı İbrahim hoca

Matematik dersi temel konularından birisi olana üslü ifadeler konusu konu anlatımı İbrahim hoca tarafından bu sayfamızda anlatılmaktadır. 1 saate yakın olan ders süresi boyunca genel tanımlamalar ile birlikte alıştımalarda bulunmakta öğrencilerin konuyu daha iyi anlamaları sağlanmaktadır.

Bunu biliyormusu?
Sıfırın sıfırıncı kuvveti tanımsızdır.


Matematik Ygs Mutlak Değer konusu konu anlatımı Ekol hoca

Matematik ygs konularından mutlak değer konusunun konu anlatımı bu sayfamızda verilmektedir. Mutlak değer ile verilen bir ifade ya sıfıra eşittir yada sıfırdan büyüktür yani pozitiftir. Eğer bir soruda mutlak değer içindeki ifadenin en küçük değeri diyorsa bu ifade sıfıra eşit demektir.


Lise matematik konuları soru çözümleri mutlak değer Tekin hoca 1

Genellikle Matematik temel kavramlar ile birlikte harmanlanmış şekilde soruları çıkan mutlak değer konusu burada Tekin hoca tarafından sorularla anlatılmaya çalışılmıştır. Test soruları çözülürken izlenen yol dikkat edilirse benzer soruların çözümü rahatlıkla yapılacaktır. Söylenen kurallara ve işlemlere dikkat göstermek gerekmektedir.

9.Sınıf Matematik dersi mutlak değer konusu konu anlatımı Detay hoca

Mutlak değer nedir?
X gerçel sayı olmak üzere, sayı doğrusu üzerinde x'in başlangıç noktasına uzaklığına x sayısının mutlak değeri denir.