14 Şubat 2012 Salı

Denklem kurma ve sayı problemleri - Detay hoca matematik dersleri

Online matematik derslerinin yayınlandığı sitemizin bu sayfasında detay hoca tarafından oluşturulan denklem kurma ve sayı problemleri konusunun konu anlatımı videosu bulunmaktadır. Dersi cankulağı ile dinleyip kağıt ve kalemle verilen örnekleri çözmeye çalışmak yararınıza olacaktır.


Ygs Matematik Sayı problemleri konusu soru çözümleri Mesut öğretmen

Matematik ygs konularından problemler konusundan sayı problemleri konusu test soruları bu videoda çözülmektedir. Yarım saate yakın videoda diğer problem soruları için temel kabul edebileceğimiz sorular ile geçiş yapılmaktadır.
Testin ikinci sorusunda Ardışık iki doğal sayının toplamı 501'dir. Buna göre küçük sayı kaçtır? diye sorulmaktadır.
Bu soruda ardışık iki sayı denildiğine göre bir sayı x ise ikinci sayı x+1'dir. Bu iki sayının tolamı 501 ise x+(x+1)=501'dir. Buradan;
2x+1=501
2x=500
x=250 bulunur. Daha fazla örnek için videoyu inceleyiniz.

Sayı problemleri Ekol hoca matematik ders anlatımları

Verilen bir ifadenin matematiksel dile çevrilmesinin öğretildiği ve örneklerle pekiştirildiği matematik dersi aşağıdadır. Matematik diline çevirmeyle ilgili şöyle bir örnek verebiliriz: x ve y'e iki sayı olsun; bu iki sayının farkı deniliyorsa matematik dilinde bunun karşılığı x-y'dir, bu iki sayının toplamı diyorsa x+y'dir. Birinci sayı ikinci sayının 2 katından 3 fazladır deniyorsa x=2y+3 matematik dilindeki ifadesidir. Bu verilen örnekler çokmu basit o zaman buyrun videoya... iyi çalışmalar...

Matematik Dersleri konu anlatımları 1.dereceden denklem çözümü

Örnekli konu anlatımı ile detay hoca lys matematik konularından 1.dereceden denklemler konusunu anlatmakta ve konuyla ilgili örnekler çözmektedir. Sınavlarda matematik netlerinizi arttırmanız için çokça soru çözmeli ve bunun gibi videolarda çözümlü soruları incelemelisiniz.

Lise matematik dersi 1.dereceden denklemler test soru çözümleri Nejdet hoca

Matematik hocası lise 1 öğrencileri için hazırlanmış birinci dereceden denklem sorularının bulunduğu testleri cevaplandırmaktadır. Bu derslerden maksimum faydalanmak için eğer konu hakkında bilgiye sahipseniz soruyu öğretmen çözmeden kendiniz çözmeye çalışmalı veya konu hakkında henüz kendi başınıza soru çözebilecek yapıda değilseniz öğretmenin çözümünü iyi izlemeniz gerekli yerlerde not almanız gerekmektedir.

1.dereceden denklemler konu anlatımı video - Mete Ekol

Matematik ders videolarından ygs konularından olan birinci dereceden denklemler bu videoda anlatılmaktadır. Lys sınavı konularından olan birçok konunun içeriği olan denklemlerin temeli bu konuda anlatılmaktadır.
Tanım olarak 1.dereceden bir bilinmeyenli denklem nedir diye sorulacak olursa;
a ve b sayıları birer reel sayı olmak ve a'nın değeride sıfırdan farklı olmak üzere ax+b=0 derklemini birinci dereceden bir bilinmeyenli denklem denir.


Matematik dersi çarpanlara ayırma konusu videolu anlatımı detay

Detay hoca tarafından anlatılan matematik dersi konularından çarpanlara ayırma konusu burada beğeninize sunulmuştur. Çarpanlara ayırmanın değişik yöntemleri vardır ve bu yöntemlerden uygun olanı verilen matematik probleminde uygulanır. Mesala hocamızın ilk başta verdiği en basit örnek ile diğer örnekler izlendiğinde nasıl bir yöntem izlememiz gerektiği öğrenilecektir.

Çarpanlara ayırma test soruları çözümleri

Gruplandırarak Çarpanlara Ayırma
Verilen bir ifadedeki terimler uygun şekillerde guplandırılarak ayrılır ve her grupta ortak bir çarpan bulunmaya çalışılır.
Örnek:mx+nx+my+ny=(mx+nx)+(my+ny)
=x(m+n)+y(m+n)
=(m+n).(x+y)

Ygs Matematik Konuları Çarpanlara Ayırma Mustafa Ekol

Ygs matematik ders konuları arasında çarpanlara ayırma konusu burada anlatılmaktadır. Çarpanlara ayırma bir soyıyı veya bir terimi başka sayılarla veya terimlerle ifade etmektedir mesela hocamız videonun en başında basit bir örnekle 6 sayısının çarpanlarının 2 ve 3 olduğunu söylemektedir.